X

Scandinavian Biopharma tidigarelägger årets julgåvor på grund av Coronapandemin

Alla påverkas vi av Coronapandemin. Bakom varje siffra finns en människa, ett öde och ett ansikte. Pandemin slår hårt även i Afrika. Det skrivs bara inte speciellt mycket om det. Där finns inte alls samma skyddsnät i form av ekonomiskt stöd och sjukvård som vi har här hemma.

Barnhemmen i och kring Grand Popo i Benin, byn där vi genomförde vår fas 2b studie, saknar försörjning av mat från donatorer och andra lokala initiativtagare som de normalt brukar få stöd ifrån. De lokala ekonomierna går på sparlåga. Vi fick rapporter om att läget var kritiskt från våra samarbetspartners.

Tack vare generösa bidrag från våra medarbetare och från företaget så hjälper vi 150 barn på tre olika barnhemmen runt Grand Popo med ris, bönor, spagetti, tomater och matolja.

Kostnaden per barn och dag är mindre än 2 kr. Det är lätt att hjälpa många!

Sedan flera år tillbaka har vi varje jul stöttat de föräldralösa barnen i Grand Popo med mat och mediciner. Vi kommer självklart även i år att ge extra julgåvor i december.
Behovet är stort.

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.