X

Scandinavian Biopharmas VD och grundare, Björn Sjöstrand, är en av Stockholmsfinalisterna för den prestigefulla utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year

Björn Sjöstrand, VD och grundare av Scandinavian Biopharma, är en av 10 Stockholmsfinalister i EY Entrepreneur Of The Year (EOY) 2020. Detta är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer och arrangeras årligen i ca 60 länder. Finalen äger rum den 23 november och förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.

”Vi grundade Scandinavian Biopharma 2009 och har arbetat hårt för att bygga ett världsledande företag inom diarrévacciner mot ETEC bakterier. Vår vaccinkandidat, som är i sen klinisk fas, har potential att rädda livet på hundratusentals barn samt skydda miljontals turister under semesterresor. I vår unika hållbara affärsmodell går finansiellt och humanitärt värdeskapande hand i hand. Genom detta uppfyller vi samtidigt ett flertal av FN:s globala hållbarhetsmål. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, samarbetspartners och finansiärer som möjliggör detta! Utöver utvecklingen av vaccinet arbetar vi med att distribuera biologiska specialistläkemedel, främst inom Norden, men även till övriga Europa.

Tack vare våra framsteg har vi attraherat mer än en halv miljard i finansiering från EU:s ramprogram för forskning och innovation – Horizon 2020, internationella hälsoorganisationen PATH inklusive the Bill and Melinda Gates Foundation, amerikanska armén och Vinnova. Att bli utsedd som finalist för Entrepreneur Of The Year är verkligen en ära och en bekräftelse på att vårt hårda jobb gett resultat”, säger Björn Sjöstrand.

Under Björns ledning har Scandinavian Biopharma haft en fantastisk utveckling. Imponerande resultat har rapporterats för företagets ETEC-vaccinkandidat, distributionsverksamheten har rapporterat omsättningsrekord, uppvisat stark organisk tillväxt, vunnit priser och blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri.

”Viktigast av allt för oss som jobbar med att ta fram livsviktiga vacciner är möjligheten att göra skillnad på riktigt! Det är något som vi alla med stolthet delar i teamet,” avslutar Björn Sjöstrand.

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.