X

Susanne Ellfors-Zetterlund ny Chief Medical Officer (CMO) för Scandinavian Biopharma

Nu välkomnar vi barn- och allmänläkaren Susanne Ellfors Zetterlund som ny Chief Medical Officer. Genom hela Susannes yrkesverksamma liv har prevention, alltså att förhindra sjukdom innan den uppstår, varit den röda tråden. Susanne kommer närmast från en tjänst som CMO på Werlabs där man genom regelbundna hälsokontroller arbetar för att förebygga livsstilsrelaterade sjukdomar. Innan dess arbetade hon som Medical Manager på Novo Nordisk med fokus på typ 2 diabetes och som medicinsk rådgivare för GSKs vaccinportfölj. Vacciner var även en central del i Susannes jobb som skolöverläkare och barnhälsovårdsöverläkare i Region Skåne.

– Jag har alltid brunnit för prevention. Att aktivt förhindra att sjukdom uppstår hos en frisk individ eller undvika att ett sjukdomstillstånd förvärras. Alla vinner på preventivt arbete såväl individen, vårdsystemet och samhället i stort. Vaccination är en av de mest effektiva medicinska åtgärderna för att förebygga sjukdomar. Att då se att det fortfarande dör miljoner barn varje år på grund av diarrésjukdomar som kan förebyggas med vaccin smärtar. I min roll som CMO på Scandinavian Biopharma hoppas jag kunna bidra i utvecklingen att få fram ett ETEC vaccin som kan fylla detta stora medicinska behov. Här kan vi verkligen göra skillnad, särskilt för barn under fem i låg och medelinkomstländer som inte har samma förutsättning som vi har här hemma, säger Susanne Ellfors-Zetterlund.

–  Jag är väldigt glad att kunna välkomna Susanne till Scandinavian Biopharma. Hennes långa erfarenhet från både läkemedelsindustrin och vården passar oss perfekt.  Hennes kompetens kommer väl till pass under sluttestningen och senare under den förväntade lanseringen av vårt diarrévaccin ETVAX®. Susanne kommer även stödja vår distributionsverksamhet, säger Björn Sjöstrand, VD Scandinavian Biopharma.

Susanne Ellfors-Zetterlund Chief Medical Officer (CMO), Scandinavian Biopharma

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.