X

Alma Brolund är ny forskare på Scandinavian Biopharma

I höstas disputerade Alma Brolund på Karolinska Institutet / Smittskyddsinstitutet. Nu går hon direkt från föräldraledighet till rollen som forskare på Scandinavian Biopharma.

– Det känns väldigt roligt att bli en del Scandinavian Biopharma. Jag har tidigare arbetat med att kartlägga problem som bakterier orsakar. Nu får jag vara en av  pusselbitarna för att istället lösa och förebygga problem. Det känns verkligen motiverande att arbeta med utveckling av nya vacciner som kan bidra till förbättrad  folkhälsa.

Alma är legitimerad apotekare och disputerad inom mikrobiologi. Hon skrev sin avhandling om antibiotikaresistens, närmare bestämt betalaktamresistenta Enterobacteriaceae (ESBL). Hon har innan doktorandstudierna arbetat på SMI (numera Folkhälsomyndigheten) som apotekare/mikrobiolog och även hunnit  med att arbetat med extemporetillverkning hos APL och läkemedelsberedning på Quintiles AB.

Vad lockar med nya jobbet?
– Att få möjlighet att fortsätta jobba inom mikrobiologi och infektionsbiologi men dessutom få kopplingen till bioteknikindustrin och produktion av läkemedel. Det passar min apotekarbakgrund perfekt. Det känns extra roligt att arbeta med just vacciner. Produkter som förebygger och hjälper till att hålla oss friska.

Alma

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.