X

Jonas Bengtsson till Scandinavian Biopharma som VP Affärsutveckling och Internationell Försäljning

Scandinavian Biopharma fortsätter att förstärka sin organisation och välkomnar nu Jonas Bengtsson. Jonas har mer än 20 års erfarenhet av försäljning, marknadsföring, affärsutveckling och in-licensiering från vaccin, läkemedels och medtech-industrin. Hans strategiska egenskaper, dokumenterade förmåga att leverera resultat och globala erfarenhet passar Scandinavian Biopharmas ambitioner att skapa fortsatt tillväxt.

– Scandinavian Biopharma är ett mycket dynamiskt och snabbväxande företag. Att vara en del av det här professionella laget kommer att bli väldigt spännande och jag ser fram emot att tillföra mervärde till verksamheten, säger Jonas Bengtsson, som kommer att ansvara för affärsutveckling och internationell försäljning.

Jonas började med försäljning av vacciner för GlaxoSmithKline (GSK) redan 1996. 2001 var han ansvarig för uppbyggnaden av GSKs vaccin Business Unit i Sverige, som inkluderade rese, barn och influensavacciner. Vaccinresan fortsatte sedan till SBL vaccin/Crucell där han 2006 började arbeta som kommersiell chef för Norden, Nordamerika och Australien.

2010 etablerade han BSN medicals nordiska dotterbolag och fyra år senare blev Jonas SVP-Woundcare Vascular och var då baserad i Hamburg. I denna roll ansvarade Jonas för företagets globala marknadsföring, produktutveckling samt strategiska förvärv inom affärsområdet.

– Jag är mycket glad att välkomna Jonas till Scandinavian Biopharma. Med sin erfarenhet inom industrin kommer han att vara en nyckel till vår fortsatta tillväxt framöver, säger Björn Sjöstrand, VD Scandinavian Biopharma.

Jonas 1

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.