X

Tomas Åslund till Scandinavian Biopharma som VP Manufacturing

Scandinavian Biopharma fortsätter att expandera och stärka sin organisation och välkomnar nu Tomas Åslund som VP Manufacturing. Tomas har mer än 30 års erfarenhet från läkemedels- och Life Science industrin, främst inom området rekombinanta proteiner.

Tomas kommer närmast från Octapharma där han arbetade som projektledare och konstruktionsansvarig och ansvarade för processvaliderings- och processutvecklingsprojekt. Tomas har också varit produktionschef för Octapharmas biofarmaceutiska produktion av rekombinant FVIII samt ansvarig chef för en rekombinant pilotanläggning för tillverkning av kliniskt prövningsmaterial.

– Scandinavisk Biopharma är ett mycket snabbväxande företag. Att vara en del av detta professionella team ska bli väldigt spännande och jag ser fram emot resan vi har framför oss – att utveckla ett nytt vaccin. Med min tidigare erfarenhet av läkemedelsutveckling och tillverkning hoppas jag kunna bidra till att göra ETVAX® till ett vaccin som både kommer att rädda liv i utvecklingsländerna och skydda resenärer från turistdiarré, säger Tomas Åslund, som kommer att ansvara för tillverkning av vaccinet.

– Jag är väldigt glad att välkomna Tomas till Scandinavian Biopharma. Tomas långa erfarenhet av biologisk tillverkning passar perfekt för den fas Scandinavian Biopharma nu är i, säger Björn Sjöstrand, VD Scandinavian Biopharma.

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.