X

Scandinavian Biopharma expanderar

Teresa Holmlund välkomnas som ny forskare på Scandinavian Biopharma’s forskningsbolag ETVAX AB. Företaget fortsätter sin expansion och nyanställer tack vare fortsatta framgångar i framtagandet av ett nytt banbrytande diarrévaccin mot ETEC.

Teresa har en doktorsexamen i cell- och molekylärbiologi från Karolinska Institutet och hennes avhandling handlade om mitokondriens replikationsmaskineri. Efter disputationen fortsatte hon sin akademiska forskning som postdok på Karolinska Institutet där hon bland annat studerade basala molekylära mekanismer i cancerceller.

– Det känns väldigt roligt att bli en del av Scandinavian Biopharma. Att gå från den akademiska världen till bioteknikindustrin och komma nära produktion av vacciner. Det ligger en stor tillfredsställelse i att få vara med och utveckla ett nytt vaccin som kan spela en viktig roll i arbetet att förebygga diarrésjukdomar i hela världen.

Teresa2

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.