X

Vi fortsätter att expandera och välkomnar Catharina Forzelius som vår Program Director

Scandinavian Biopharma fortsätter att expandera och stärka organisationen genom att rekrytera Catharina Forzelius till den nya tjänsten Program Director. Som Program Director kommer Catharina att samordna och leda utvecklings- och kommersialiseringsprogrammen för företagets ETEC-vaccinkandidat ETVAX®.

Catharina har lång erfarenhet från positioner både inom läkemedelsindustrin och olika statliga myndigheter. Hon var senast gruppchef för enheten för kliniska prövningar och licenser vid Läkemedelsverket och dessförinnan projektledare och medicinsk bedömare vid TLV (tandvårds- & läkemedelsförmånsverket) och hon har även haft olika kliniska verksamhetspositioner på Pfizer och GSK.

– Det känns fantastiskt att vara en del av detta spännande och entreprenöriella företag. I rollen som Program Director behöver man verkligen vara en lagspelare. Vi delar ju alla samma mål, att lyckas med utveckling av världens första ETEC-vaccin, och för att uppnå detta måste vi arbeta i tvärfunktionella team. Det är just teamwork jag tycker om, i kombination med den operativa ledningen och strategiska överblicken som också ingår i rollen, säger Catharina.

– Jag är mycket glad att välkomna Catharina till vår nyinrättade roll som Program Director. Hennes erfarenhet att leda och arbeta i både svenska och internationella tvärfunktionella team i kombination med hennes erfarenhet både från Läkemedelsverket och industrin kommer att komma mycket väl till pass, säger Björn Sjöstrand vd på Scandinavian Biopharma.

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.