X

Scandinavian Biopharma ingår ett kommersiellt samarbete med Novavax i Sverige

Scandinavian Biopharma och Novavax har tecknat ett kommersiellt samarbetsavtal för Covidvaccinet Nuvaxovid. Nuvaxovid är ett adjuvanterat proteinbaserat vaccin som skyddar mot SARS Covid-19.

Scandinavian Biopharma har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring av vacciner. Från och med oktober 2022 är företaget representant för Nuvaxovid på den svenska marknaden och kommer att hjälpa Novavax med försäljning och marknadsföring av vaccinet.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar idag Nuvaxovid både som primärvaccination och påfyllnadsdos till personer som är över 30 år.

”Vi är tacksamma över att ha fått förtroendet att representera Novavax på den svenska marknaden. Nuvaxovid är just nu det enda proteinbaserade vaccinet som är tillgängligt på den svenska marknaden. Extra roligt är att vaccinet har en stark koppling till Sverige då vaccinets adjuvans, Matrix-M, både har utvecklats och nu också tillverkas i Uppsala”, säger Björn Sjöstrand, VD för Scandinavian Biopharma.

Björn Sjöstrand, CEO Scandinavian Biopharma; Magnus Sävenhed, Managing Director Novavax SE; Jörgen Persson, Head of Customer Engagement and Market Access Europe Novavax; Jonas Bengtsson, VP Business Development Scandinavian Biopharma

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.