X

Charlotte Flodin är ny VP Quality Assurance på Scandinavian Biopharma

 

Scandinavian Biopharma fortsätter att expandera och förstärka sin organisation. Under augusti började Charlotte Flodin som VP Quality Assurance.

– Det kommer att bli mycket spännande att få vara med på resan att utveckla ett nytt vaccin – ETVAX®, säger Charlotte Flodin. Jag tar med mig mina tidigare erfarenheter från utveckling och tillverkning av läkemedel och hoppas att ETVAX® kommer att bli ett vaccin som både kan rädda liv i tredje världen, men som också kan skydda semesterresenären från turistdiarré.

Charlotte har mer än 20 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin och kommer närmast från Octapharma som Quality Assurance Manager med ansvar för tillverkningen av plasmabaserade och rekombinanta proteinläkemedel. Hon var kvalitetsmässigt ansvarig för valideringen av en ny anläggning och ett nytt rekombinant läkemedel. Hela vägen från kliniska batcher till kommersiell godkänd produkt i EU och i USA. Tidigare har hon även arbetat på AstraZeneca med både utveckling och kvalitetssäkring av läkemedelssubstanser. Sammantaget har hon en gedigen erfarenhet av både biologiska läkemedel och kvalitetssystem vilket passar Scandinavian Biopharma perfekt utifrån den fas som företaget i nuläget befinner sig.

– Vi är väldigt glada att Charlotte nu är en del av Scandinavian Biopharma. Med sin långa erfarenhet i branschen är hon ett värdefulla tillskott när vi fortsätter vår snabba tillväxt och expansion av företaget”, säger Björn Sjöstrand, VD för Scandinavian Biopharma.

Charlotte

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.