X

Scandinavian Biopharmas avtal med USAMMDA förlängs och ytterligare finansiell support erhålls

2020 ingick Scandinavian Biopharma ett avtal med USAMMDA (United States Army Medical Materiel Development Activity) för att finansiera tillverknings- och utvecklingsaktiviteter för sitt diarrévaccin mot ETEC, ETVAX®. Nu har avtalet förlängts vilket innebär ytterligare finansiell support.

Målet med USAMMDA finansiella support är att påskynda utvecklingen och godkännandet av vaccinet i USA och kunna erbjuda sin utlandsstationerade personal ett registrerat, säkert och effektivt vaccin mot ETEC, som är den vanligaste orsaken till diarré hos resenärer till subtropiska/tropiska regioner.

”Vi är väldigt stolta över att vi fått ytterligare finansiering från USAMMDA för utvecklingen av vår världsledande ETEC-vaccinkandidat. Detta är en bekräftelse på att vi har en mycket lovande kandidat och en väl genomarbetad plan för vårt återstående utvecklingsprogram”, säger Björn Sjöstrand vd på Scandinavian Biopharma.

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.