X

Scandinavian Biopharma skänker myggnät till barnhem i Benin – gåvor som räddar liv

Efter vår fas 2b studie i Grand Popo, Benin, har vi i på Scandinavian Biopharma många vänner och kontakter i detta fina men fattiga land. Ett speciellt band har vi till barnen på barnhemmen i och runt Grand Popo som vi under senaste åren har stöttat på olika sätt. Via våra vänner på plats säkerställs att gåvorna vi skänker når ända fram till barnen som mest behöver dem.

Luftvägsinfektioner, diarrésjukdomar och malaria utgör de vanligaste dödsorsakerna för barn under fem år. De allra flesta dödsfallen av malaria inträffar söder om Sahara, där Benin ligger. Det bästa sättet att skydda barnen i utsatta områden är att ge dem möjlighet att sova under myggnät, eftersom sjukdomen sprids av infekterade myggor. Här kan vi hjälpa till och göra en viktig insats. Via våra kontakter i Benin har vi precis levererat över 300 impregnerade myggnät till tre olika barnhem. Samtliga barn och ungdomar, som är mellan 4 och 18 år, i detta malariautsatta område kommer nu kunna sova tryggt under dessa högkvalitativa myggnät.

Myggnäteten ger ett enkelt men livsavgörande skydd för dessa barn.
En gåva som räddar liv!

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.