X

Nya ETVAX®-data presenteras vid VED-konferensen (Vaccines For Enteric Diseases)

Den 9-11 oktober arrangeras konferensen Vaccines For Enteric Diseases (VED 2017) i Albufeira, Portugal. Under mötet samlas experter från hela värden för att diskutera vacciner mot diarrésjukdomar och globala strategier för att förebygga dessa sjukdomar.

Vårt ETEC-vaccin, ETVAX®, är naturligtvis på agendan. ETVAX® ses idag som den mest framstående ETEC-kandidaten i klinisk utveckling då vaccinet i flera kliniska studier imponerat med goda resultat, både när det gäller säkerhet och förmågan att aktivera immunsystemet.

Diarrésjukdomar påverkar individer i alla åldrar, men framförallt småbarn. Årligen dör över två miljoner människor som en följd av diarrésjukdom. De flesta drabbade lever i utvecklingsländer där sjukdomen är endemisk och där tillgången på vatten och sanitet är begränsad. Men diarré är också ett stort problem för resenärer till dessa områden.

Ann-Mari Svennerholm, professor från Göteborgs universitet, kommer under VED leda en ETEC-session där Dr Firdausi Qadri från icddr, b kommer presentera resultat från vår fas I/II studie i Dhaka, Bangladesh. I studien, som omfattade cirka 450 personer, testades ETVAX® säkerhet och immunogenisitet i olika åldersgrupper ned till 6 månaders ålder.

Även Anu Kantele, professor från Helsingfors universitet och universitetssjukhus, kommer att prata om ETVAX® under VED. Hon kommer att presentera vår pågående kliniska fas IIB-studie som görs på finländska resenärer som reser till Benin i Afrika. I denna studie ska säkerhet, analysmetoder och vaccinets skyddseffekt utvärderas.

VED

Dr. Firdausi Qadri, Prof. Ann-Mari Svennerholm och Prof. Anu Kantele kommer presentera ETVAX® data under VED2017

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.