X

Vi fortsätter att expandera och välkomnar Åsa Dahlbäck som VP Regulatory Affairs

Scandinavian Biopharma förstärker organisationen inom regulatory affairs genom rekryteringen av Åsa Dahlbäck som ny VP Regulatory Affairs. Åsa har över 30 års erfarenhet inom biotechbranchen och omfattande kunskap av regulatoriska aktiviteter inom läkemedelsutveckling av biologiska produkter. Hon har tidigare haft ledande positioner hos bland annat Sobi som Global Regulatory Affairs Manager, Biovitrum och Pharmacia. Åsa har en examen som civilingenjör i kemiteknik från KTH.

– ”Det här kommer att bli mycket spännande. Det känns fantastisk att får vara delaktig i framtagandet av världens första ETEC vaccin för såväl hög- som låg och medelinkomstländer. Jag ser fram emot att få tillämpa mina kunskaper inom läkemedelsutvecklingsprojekt. Allt ifrån det praktiska arbetet med att skriva pediatriska planer, hantera IND/CTA ansökningar och strategisk rådgivning, till att driva kommunikationen med myndigheter som FDA/EMA”, säger Åsa.

– ”Åsas gedigna branscherfarenhet passar Scandinavian Biopharma perfekt. Hon är ett mycket värdefullt tillskott när vi fortsätter vår tillväxtresa och för vårt mål att registrera och pre-kvalificera ETVAX®”, säger Björn Sjöstrand, VD på Scandinavian Biopharma.

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.