X

Nya kliniska ETVAX®-data presenteras vid VASE-konferens i Mexiko

Den 12–14 juni arrangeras konferensen 2nd International Vaccines Against Shigella and ETEC (VASE) i Mexiko City. Under mötet samlas världsledande forskare tillsammans med centrala beslutsfattare från Världshälsoorganisationen (WHO), Bill & Melinda Gates Foundation, PATH och ledande forskningsinstitut för att diskutera vacciner mot diarrésjukdomar orsakade av Shigella och ETEC. Syftet med mötet är att ta fram globala strategier för att förebygga dessa sjukdomar och diskutera kliniska utvecklingsprogram för nya vacciner.

Vårt ETEC-vaccin, ETVAX®, är naturligtvis på agendan. ETVAX® ses idag som den mest framstående ETEC-kandidaten, då vaccinet i alla kliniska studier visat mycket god säkerhet och en mycket bra förmågan att aktivera immunsystemet.

Professor Ann-Mari Svennerholm, från Göteborgs universitet och Dr Firdausi Qadri från icddr,b i Dhaka, kommer under konferensen presentera resultat från vår fas I/II studie i Dhaka, Bangladesh. I studien, som omfattade cirka 450 personer, testades ETVAX® säkerhet och immunogenisitet i olika åldersgrupper ned till 6 månaders ålder. Det framgångsrika arbetet med den pågående fas IIb i finska resenär som reser till Benin kommer att presenteras som en poster.

Scandinavian Biopharma är sponsor för välkomstmottagningen den 12 juni på Hyatt Regency i Mexico City och kommer att representeras av Björn Sjöstrand (VD) och Nils Carlin (Forskningschef). Sveriges ambassadör i Mexiko, Annika Thunborg, kommer att delta vid öppnandet av mötet.

Länk till mötet:

http://www.cvent.com/events/2nd-international-vase-conference/event-summary-40d943a666804e2d8c9bed83b6fba759.aspx

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.