X

Scandinavian Biopharma har i tuff internationell konkurrens beviljats anslag på 2,9 miljoner Euro från Horizon 2020

Scandinavian Biopharma har i hård internationell konkurrens beviljats 2,9 miljoner Euro från Horizon 2020, EU:s forsknings- och innovationsprogram. Horizon 2020 är EU:s miljardsatsning med ambitionen att omsätta forskning i innovativa produkter för välfärd och nya affärer.

Vi är väldigt glada för detta positiva besked, säger Björn Sjöstrand, VD på Scandinavian Biopharma. Bidraget från EU-kommissionen är ett starkt erkännande av vår forskning som syftar till att utveckla ett globalt unikt ETEC-vaccin. EU-bidraget kommer att användas till att påskynda klinisk utveckling av vaccinet och att ta ett betydande steg mot kommersialisering. Detta tar oss närmare målet att tillhandahålla ett vaccin som både ska rädda liv i tredje världen och semestern för resenärer.

HORIZON 2020 är EU:s mest omfattande finansieringsprogram för forskning och innovation någonsin med en total budget på runt 80 miljarder euro under sju år (2014–2020). Målet är att främja forskning och teknik i världsklass inom EU genom att förvandla vetenskapliga genombrott till innovativa produkter som kan förändra människors liv till det bättre.

Horizon2020

Arkiv

Press

Ta mig till MyNewsdesk

Vi är ett forskningsbaserat biotechföretag fast beslutna att hjälpa människor i hela världen till ett bättre och längre liv.